Jean-Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon.

Han startet opp med 4 hektar vinmark ved inngangen til 1980-tallet og har økt til 45 hektar vinmark i dag. Det meste ligger rundt vineriet i Charnay. Han har også 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie . Jean Paul Brun lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen. Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk – alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Jean Paul Brun Fleurie 2021. Frankrike, Burgund, Fleurie. Pris kr. 299,90  Poeng 90/100 Importør: Autentico AS

Ny årgang. Drua er  Gamay. Mørkerød farge med et blått skjær. God duft av røde bær med fine hint av blomstereng. Smaken er fyldig, fruktig. Lever opp til duften og har en fin syre og sødme. Meget bra god ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp

Jean-Paul Brun Saint-Amour 2021. Frankrike, Burgund, Saint-Amour. Pris kr. 319,90 Poeng 90/100 Importør: Autentico AS

Ny årgang. Drua er Gamay. Klar, mørkerød farge. Duft av røde bær og noe blomster. Smaken er fyldig, fruktig med en riktig fin syre. Bra tannin. God munnfølelse En riktig bra ettersmak. Vinen går veldig bra sammen med lam. En vin med masser av kvalitet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.