Giacomo Borgogno e Figli ble grunnlagt 1761 og er dermed en av de eldste gårdene som assosieres med vin i italienske Langhe-regione.

Gården er kjent for sitt bibliotek med sjeldne og spennende viner fra egen produksjon igjennom mange årtier. Noe som de nye eierne, Farinetti familien, lovet å fortsette da de overtok gården i 2008. I dag er Giacomo Borgogno e Figli drevet av den unge ønologen Andrea Farinetti, solid støttet av legenden Beppe Caviola.

No Name

Navnet No Name ble til i 2005. Av årsaker som er vanskelig for andre enn vinbyråkratene å forstå, ble vinen bak protest-etiketten No name i 2005-utgave ikke funnet verdig betegnelsen DOCG. Og det til tross for at den kommer fra Barolos tre beste vinmarker rundt Barolo by, nemlig Cannubi, Liste og Fossati. I stedet for å selge den underkjente baroloen i bulk til utenforstående, valgte Andrea Farinetti å deklassifisere den og selge den som Langhe Nebbiolo under navnet No Name med et tillegg som er trykket på etiketten «Etichetta di Protesta»

Dette ga så mye positiv oppmerksomhet for Borgogno at når neste årgang av samme vin var klar, solgte han alt som var påtenkt som «standardbarolo», med den enkle etiketten ”No Name.”

Borgogno No Name 2019. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 359,90 Poeng 92/100 Importør: Stenberg & Blom AS

Ny årgang. Drua er 100% Nebbiolo. Klar rød farge med et lite brunt skjær. Meget god duft av røde bær, solbær med et lite hint av urter og plommer. Rund og fyldig på smak. Nydelig fruktighet. Balansert syre og sødme. Bra med tannin. Meget god og lang ettersmak. En vin som passer glimrende sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.