Det var milliardæren Alejandro Bulgheroni  og hans hustru Bettina  som startet vingården Garzón i Uruguay.

Det var en gammel drøm om å lage en moderne  og representativ vingård i kystregionen Maldonado som de oppfylte. Og med den kjente vinmakeren Alberto Antonini som konsulent, plantet de 240 hektar med vinstokker på åssidene ved Maldonado. Er man milliardær, så har man råd til å lage en toppmoderne vingård med sement tanker og splitter nye fat. Og man må vel kunne si at de lykkes med å produsere spennende vin som uttrykker det unike terroiret som granitt åssidene ved kysten av Maldonado er.

Garzón Tannat Reserve 2020. Uruguay. Pris kr. 195,90 Poeng 89/100

Drua er Tannat. Flott mørkerød farge. Duft av mørke bær, skogsbær og med fine hint av krydder og fat. Smaken er fyldig og frisk med en god fruktighet. Balansert syre og sødme. Fin tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med grillet rødtkjøtt. Meget bra kjøp.

Forrige artikkelGrei posevin
Neste artikkelSuperbillig cava
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.