Petra Unger holder til i Kremstal i Østerrike, kanskje en av Europas beste vinregioner. Kremstal har ikke vært egen vinregion så veldig lenge, først i 2007 ble de skilt ut fra naboregionen Wachau.

Det var Petra Ungers far, Wolfgang Unger, som skapte vingården i 1964. Først som en hobby med druer i hagen og som det pleier å gå med hobbyer som blir en lidenskap, hagen ble bare større og større. Og i 1987 ble hobbyen en ekte vingård. Fra å ha vært en autodidakt hobbyprodusent, ble han en av Østerrikes mer spennende produsenter. 1999 overtok Petra Unger den 11 hektar store gården da hennes far gikk bort. Og som mange av de unge spennende vinprodusentene så mener hun at det viktigste arbeidet er i vinmarkene. Noe som preger de elegante vinene hun produserer.

Petra Unger Gottschelle Grüner Veltliner 2020. Østerrike, Niederösterreich, Kremstal. Pris kr. 244,90 . Poeng 87/100 Importør: House of Wine AS

Drua er som navnet sier, Veltiner. Lys gul med et grønt skjær. Meget bra duft av epler, grønne pærer og hint av urter. Frisk og fruktig på smak. Perfekt balansert. Lever opp til duften med sine epler og hint av honning. Lang og riktig god ettersmak. En vin som passer til lyst kjøtt. Vinen er laget av håndplukkede druer fra 20 år gamle vinstokker. Gjæring på ståltanker i 5 måneder, 2 måneder på bunnfall. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.