En tysk rødvin som passer sommeren

Weingut Rings i Pfalz består av to brødre og ei søster. Andreas, Steffen og Simone Rings. Og det de har klart i løpet av de få årene de har driftet familiegården, er mildt sagt imponerende.

På rekordtid ble de blant annet invitert inn i vinforeningen VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, en forening bestående av Tysklands 200 beste vingårder. Og det slettes ikke uten grunn.

Gården ble grunnlagt av Friedrich Weinsheimer i 1960. 1976 ble den overtatt av datteren og hennes ektemann Will Rings. De produserte aldri vin på flasker, men solgte alt som fatvin. Først i 2001 kan man si at moroa begynner. Da kom junior, Steffen Rings på banen. Bare 23 år gammel. I 2008 fulgte lillebroren Andreas etter. Noe av det første de gjorde, var å legge om til biologisk vinrbruk. Og fra de 10 ha. som de startet med i 2001, har de i dag cirka 30 ha vinmark. Og ikke nok med det, de har klart å gi markene sine rykte for å være blant de beste i Pfalz.

Rings Spätburgunder 2021. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 324,90 Poeng : 90/100 Importør: LaMarc Wines AS

Drua er Spätburgunder, eller Pinot Noir. Flott mørkerød på fargen. God duft av mørke bær, hint av jordbær og litt fat. Smaken er fyldig og rund med en fin friskhet. Lett.  Bra frukt og en perfekt balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer riktig bra sammen med grillet lam eller lyst kjøtt. Perfekt sommervin. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.