Bodega Colomé har produsert vin siden 1831 på noen av verdens mest høytliggende vinmarker i Calchaqui Valley som ligger over 3.000 meter over havet.

Colomé har lenge vært en foregangsprodusent når det gjelder å beskytte miljøet – først og fremst på grunn av deres økologiske og biodynamiske dyrking av druer. Vinhuset produserer omlag 600.000 flasker årlig og eksporterer til mer enn 40 land. Vinmaker er franske Thibaut Delmotte fra Burgund. Malbec ble plantet i Argentina tidlig på 1800-tallet før phylloxera herjet i Europa. Derfor finner vi noen av de eldste vinrankene hos Colomé i Salta. Denne vinen er en hyllest til pionerene som startet vineventyret. Vinrankene er mer enn 100 år gamle og ligger på rundt 2.300 meter.

Nr. 79198

Colomé Auténtico Malbec (rød)

Argentina/Salta/2020/14,5 prosent

Kr. 385,00 (bestilling)

Importør: Stenberg & Blom AS

En malbecvin uten fatkontakt, men flaskemodnet i ti måneder. Dyp, dyp rød – nesten svart. Markant duft med mørke, modne bær, gode krydder, noe jord og blomster. Smaken er fyldig med frukt, friskhet, gode syrer og greie tanniner. Lang, behagelig ettersmak. Til en god biff, vilt og oster. Tåler fem år i kjelleren – minst!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.