En spennende portugiser

Casa Relvas LDA ligger i hjertet av Alentejo-regionen i Portugal, en varm og solrik region kjent for sine robuste viner og vakre landskap. Vingården har en historie som strekker seg tilbake til 1890, og er i dag en av de ledende produsentene i regionen.

Casa Relvas LDA eies og drives av familien Relvas. Gjennom generasjoner har de videreført sin kunnskap og ekspertise, og i dag er vingården under ledelse av António Luis Relvas, 5. generasjon av familien.

Casa Relvas LDA ligger på et platå av leireholdig og kalkholdig jordsmonn, perfekt for å dyrke de forskjellige druesortene som er tillatt i Alentejo DOC. Klimaet, preget av varme, tørre somre og milde vintre, gir druene en optimal modning og konsentrasjon.

Casa Relvas LDA praktiserer en kombinasjon av tradisjonelle og moderne vinifikasjons. Druene høstes for hånd og gjæres i temperaturstyrte ståltanker. Vinen lagres deretter i franske og amerikanske eikefat i varierende perioder, avhengig av vinens type.

Casa Relvas Art. Terra Amphora 2022. Portugal, Alentejo, Alentejano. Pris kr. 219,90 Poeng: 83/100 Importør: Signature Wines AS

Druene er Aragónez 60%, Moreto 5% og Trincadeira 35%. Mørkerød farge. Bra duft av mørke bær med hint av urter. Fyldig og rund med en fin fruktighet. Godt med bær. Bra balansert syre og sødme. God tannin og en lang og god ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.