Den er rund, behagelig og god for kropp og sjel. Akkurat som mannen bak akevitten.

Jeg snakker om akevitten til Truls Svendsen. Tromsøværing, programleder og komikeren. Han har brukt ett år på å skape sin akevitt sammen med legendene Ivan Abrahamsen. Og han er ikke som mang en annen kjendis som klistrer en etikett med navnet sitt på. Her har han vært med på hele prosessen. Fra destillering til blending av smaksnyansene. Og resultatet ble Truls Svendsens Truls Svendsen Aquavit

Foto Øivind Haug
Meir,Truls Svendsen

– Lysten på å lage en egen akevitt har vært der en stund, uten at jeg klarer å si nøyaktig når den oppsto. Men da jeg ble kjent med Thomas Patay i Rebel Group og i og med at Ivan Abrahamsen og Rune Laugen i MEIR Distillery i Vestby sør for Oslo, som også var en del av teamet, og kjemien mellom oss stemte, begynte vi å drømme om å lage en akevitt sammen.

-Jeg føler meg heldig og privilegert som får lov å lage denne sammen med dem, sier Truls Svendsen.

Truls forteller at det var med stor ydmykhet han inngikk samarbeide. For det er ikke bare, bare å arbeide sammen med en av verdens beste destillatører.

– Jeg kunne ikke si eksakt og detaljert hva jeg skulle ha med, men forklarte hva jeg syntes manglet. Ivan var opptatt av å finne min smak og kom med forslag og råd helt til vi fant den riktige kombinasjonen.

-Jeg ville jo ha noe jeg kunne stå for. Noe med karakter, men som altså samtidig skulle være mild og rund.

Og hvordan ble sluttproduktet?

Truls Svendsen Aquavit. Norge, Viken, Vestby. Pris kr. 529,90 Grossist Meir Distillery AS

Norsk potetsprit, norsk karve, korainderfrø, fennikelfrø, paradiskorn, irrisrot, kanelblomst. En vakker gyllen farge. Duft av sitrus, uten at jeg kan forklare hvorfor, krydder og små hint av blomst. Rund og mjuk på smak. Elegant sødme. En lang og god ettersmak. Når man smaker den, så er man ikke i tvil om hvem som har laget den. Rund, mild og god med en fin tvist. Ikke tvil om hvilken akevitt som står på mitt julebord sammen med ribba. Passer også til andre tradisjonelle juleretter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.