En rosévin på boks

M Chapoutier, eller Maison M. Chapoutier, er en anerkjent vingård og négociant  med base i Tain-l’Hermitage i Rhône-dalen i Frankrike.

De er kjent for sine kvalitetsviner laget på druer fra hele regionen, men det er særlig Hermitage-vinene, både røde og hvite, som får mest oppmerksomhet.

M Chapoutier ble grunnlagt i 1808, men det var under Michel Chapoutier, som overtok driften i 1989, at vingården virkelig fikk sitt rykte. Michel Chapoutier er en pioner innen biodynamisk vinmaking, en filosofi som vektlegger balanse i økosystemet og minimal intervensjon i vinifikasjonsprosessen. Dette gjenspeiles i M. Chapoutiers viner, som er kjent for sin renhet, kompleksitet og terroir-uttrykk.

M Chapoutier Côtes-du-Rhône Belleruche Rosé 2023. Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône. Pris kr. 559,90 Poeng 86/100 Importør: Social Wines As

Laget på druemiksen Grenache 70%, Cinsault 10% og Syrah 20%. Klar lakserosa farge. Bra duft av røde bær med hint av sitrus. Frisk og fruktig på smak. Man finner samme bær som i duften. Balansert syre og sødme. En frisk, tørr ettersmak. En vin som passer til solskinnsdager. Fungerer også bra sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.