En Pinot Noir fra Burgund

0

Domaine Faiveley ble grunnlagt i 1825 av Pierre Faiveley, en lokal mann fra Nuits-St.-Georges.

Nevøen Joseph overtok i 1860, og noe av det første han gjorde, var å kjøpe vingården Corton Clos des Corton, en grand cru eiendom.  Hans sønn, Francois, etterfulgte ham i 1889. Under hans ledelse kjøptes marker i Nuits-St-Georges-les-St-Georges, en premier cru mark samt grand cru-parseller i Clos Vougeot.

Francois Faiveleys oldebarn, også kalt Francois, drev selskapet fra 1976 til 2004 og utvidet med mer vinmark i Cote de Nuits, Montagny og Mercurey. I dag ledes Domaine Faiveley av Erwan Faiveley, som tok over i 2005 og i 2014 ble hans søster Eve en del av foretaket. I dag så er eiendommen på 127 hektar.

Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2020. Frankrike, Burgund. Pris kr. 269,90 Poeng 88/100

Pinot Noir. Mørkrød med et blått skjær. Duft av bringebær med små hint av blomstereng. Smaken er frisk, fruktig med fin fylde. Godt balansert syre og sødme. Bra tannin. God, litt tørr, ettersmak. Passer bra til feit fisk men går også helt fint sammen med lam. Et meget bra kjøp!

Forrige artikkelHvit Periquita
Neste artikkelBobler til kos
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.