Gabrielskloof, holder til i Bot Rivier,  Sør-Afrika. Det var av Bernhard Heyns  som grunnla gården i 2001.

Gabrielskloof ligger mellom to fjellkjeder; Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør. Gården ligger 15 km i luftlinje fra Atlanterhavet, og markene drar nytte av konstant, avkjølende maritim bris. Det er plantet 12 druesorter på eiendommen fordelt på ulike jordsmonn.

I dag drives eiendommen av datteren Nicolene og mannen Peter-Allan Finlayson. Peter-Allan står også bak anerkjente Crystallum Wines. Vinene hos Gabrielskloof har fått et stort kvalitetsløft etter at Peter-Allan overtok som vinmaker i 2016. I dag så eier norske Autentico femti prosent av gården.

Gabriëlskloof Amphora Sauvignon Blanc 2022. Sør-Afrika, Western Cape. Pris kr. 289,90 Poeng: 92/100 Importør: Autentico AS.

Drua er Sauvignon Blanc. Strågul farge. Lekker duft av sitrus, stikkelsbær og med hint av urter og blomstereng. Smaken er fyldig, fruktig med god syre. Lever opp til duften med sitrus og stikkelsbær. Fin, fruktig ettersmak. Passer glimrende til meditasjon, men også grillet fisk. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.