Grom er en av de edleste akevittene Atlungstad lager. Resepten er basert på alle de viktigste akevittstilene som er kjernen i den norske akevittradisjonen.

I tillegg inneholder den en andel fra fatet som er merket «Riksantikvaren». Det var en gest til Jørn Holme som var den som betydde aller mest for fredningen av Atlungstad. I tillegg er det også med noe mer Slottsakevitt. Det ble tappet 756 nummererte flasker i forbindelse med årets akevittfestival på Gjøvik. Årets etikett er utarbeidet av Nico Wideberg. Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering. Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad.

Nr. 159026

Atlungstad Grom 2023 (brennevin)

Norge/Innlandet/2023/40 prosent

Kr. 549,00 (bestilling)

Produsent: Atlungstad Håndverksdestilleri AS

Denne er satt sammen av andre, lagrede og fatmodnete akevitter. Gyllen farge. Duft fra tradisjonelle krydder, gode sherrytoner, et behagelig og lett karvepreg og noe sødme fra fatene. Smaken byr på det samme. Også eik, noe vanilje og sitrus. God fylde og frukt. Tørrer litt. God lengde. Nytes alene eller til et godt måltid.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.