Penfolds er en av Australias eldste vingårder. Det ble grunnlagt 1844 av Christopher Rawson Penfold og hans hustru Mary Penfold.

Etter hvert ble de en av Australias største vinprodusenter. Fra begynnelsen av 1950 tallet, under ledelse av den legendariske kjellermesteren Max Schubert, ble de også internasjonalt anerkjent. Det var Max Schubert som skapte den berømte vinen “Grange Hermitage,” senere omdøpt til Penfolds Grange. Årgangen Penfolds Grange 1951, ble solgt på en auksjon i 2004 til en pris av cirka 320.000 norske kroner. Siden 2002 har kjellermesteren vært Peter Gago, og i 2011 ble Penfolds en del av Treasury Wine Estates.

Felles for de fleste av Penfolds viner, er at de også holder et veldig høyt kvalitativt nivå. Og heldigvis kan man få andre viner fra Penfolds enn Penfolds Grange. som ikke er blant de rimeligste vinene. Her er to som kan kjøpes for oss med en normal lommebok.

Penfolds BIN 28 Kalimna Shiraz 2018. Australia, South Australia. Pris kr. 279,90 Poeng: 90/100

Drua er Shiraz. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, sjokolade og litt fat og blomst. Smaken har bra fylde og fruktighet. Lever virkelig opp til duften med sine mørke bær, plomme og små hint av fat. Bra balansert syre og sødme. Fin tannin. Meget bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med grilla kjøtt. En ekte løp og kjøp vin. Kan lagres de neste ti årene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.