Tekst og foto: Linn Johnsen.

Linn Johnsen er en av Norges beste vinbloggere. Du kan lese mer av henne på hennes egen blogg, Linn Johnsen vinstudinen, eller følge henne på Facebook.

Jeg drikker Burgund sjeldnere enn jeg skulle ønske, og det handler mest om prislappen.

Kanskje akkurat derfor ble jeg glad da jeg plukket opp Les Femelottes 2016 fra Chavy Chouet i forrige utgave av Noble Rot. Til skarve 190 kroner får du en hvit burgund fra områdene omkring Puligny Montrachet til 190 kroner. Det er altså ikke gratis, men smaker minst dobbelt så dyrt. Det beste er kanskje at det ikke er noen grunn til å ha dårlig samvittighet til å drikke den akkurat nå. På terrassen, til fisk med sandefjordsmør, på en onsdag eller en lørdag.

Det slår meg at fatbruken er forsiktig, at friskheten fint balanseres av moden sitrus, hasselnøtt og brioche. Avslutningen er både frisk og lang, og tilsammen er inntrykket både elegant , sjarmerende og akkurat passe detaljert til å gi meg hintet om Puligny Montrachet,og et glass på terrassen i vinbaren nesten midt i rundkjøringen i den lille landsbyen jeg stadig ønsker meg tilbake til.

Ikke si at det var jeg som sa det. Denne kan det fort bli manko på – og ikke minst kan prisen gå betydelig opp i neste runde. Det er ikke så ofte vin slår inn på nøyaktig det samme prispunktet som et hvilket som helst annet land i Europa.

 

Forrige artikkelLag din egen vinsmaking.
Neste artikkelUkens vin.
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.