En helt gjennomsnittlig Oktoberfest i München er over. Med 6.3 millioner gjester, 6.5 millioner øl drukket og 112 døde okser. Og alle er såre tilfredse.

Det er bare to saker som bekymrer byen München og politiet- og begge deler har med ølkrus å gjøre.

Mindre øl.

OktoberfestbierDe besøkende på årets Oktoberfest, som gikk av stabelen i perioden 20 september til 5 oktober, drakk mindre øl enn sist år. ”Bare” 6.5 millioner liter øl ble drukket i år, sammenliknet med fjorårets 7.7 millioner øl-krus.

Det skulle vel ikke være riktig tysk om man ikke hadde statistikk av de merkeligste slag. For eksempel kan festivalens hittegodskontor, fortelle at de har fått inn 3646 gjenstander og derav 903 kjørekort. Hvorfor det var så mange kjørekort som ble funnet, sies det ikke noe om.

Røde Kors.

Bayerns Røde Kors, tok hand om 7900 pasienter noe som var betraktelig flere en sist år. De flest på grunn av lette skader, men det var også rundt regnet 600 som var alkoholforgiftet. Av disse 600 var det bare 16 som var under 18 år.

Politiet.

Politiet gleder seg over få anholdelser under verdens største folkefest. Bare 720 mennesker og blant dem 3 nordmenn. Men, på tross av lite bråk, så var det 13 politibetjenter som kom til skade. Et par hadde blitt bitt og resten hadde tråkket feil og vrikket foten. Kanskje ikke så rart, det er trossalt en ølfest.

Bortsett fra enkelte slagsmål, så var det en episode rundt en fiskesandwich som var pakket inn i plast, noen kunde fant uanstendig og ble rasende over. En annen episode var fra spøkelseshuset hvor en 44 årig mann hadde blitt så skremt av et spøkelse at han hadde revet det løs fra skinnen. Kan du gjette nasjonalitet? Uansett, så får den skremte mannen en regning for tapt fortjeneste fra eieren av spøkelseshuset. Undres om ikke den kommer til å skremme mannen ennå mer.

Etter festen.
Etter festen.
Gode og dårlige nyheter.

Ellers hadde politiet en god og en dårlige nyhet. Den gode nyheten var at lommetyverier hadde sunket til det minimale. Den dårlige var at det hadde blitt stjålet mer enn 112 000 øl krus. Betraktelig mange flere enn sist år, da det bare ble stjålet 77.000.

På tross av en vellykket Oktoberfest som foregikk i hyggelige og rolige former, hadde overborgermesteren Reiter en stor bekymring. Øl-stafettene. Det var for mange, både ” unge, middelaldrende og eldre mennesker som forsvant i alkoholtåken med en enkelt 10-sekunders slurk»

Og nå er det bare et år til neste store ølfest. Vil du delta, bør du sørge for hotell og festivalpass allerede nå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.