En favorittboks med rødvin

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Helt siden han overtok i 2001-årgangen, har han løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte.

Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra 2013 og 2014 arrenderer  de en vinmark i Barbaresco og to i Neive. Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarks viner.

Roagnas vinmarker er lett gjenkjennelige og består hovedsakelig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner. Viner med betegnelsen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv lager egen vin.

Selezione di Luca Roagna Piemonte Barbera 2022. Italia, Piemonte. Pris kr. 569,90 Poeng: 87/100 Importør: Unico Real Wines AS

En av mine favorittbokser med rødvin. Drua er Barbera . Mørkerød farge. God duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en riktig bra balansert syre og sødme. God tannin. Godettersmak. En vin som fungerer  sammen med alt i romjula. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.