Forrige uke hadde Godt Drikke vinsmaking med Mauro Molino på G i Tromsø. Og det var en av de mer vellykkede smakingen i år. Fulle lokaler og en del fantastiske Barolo viner.

Vingården.

Vingården Azienda Agricola Molino ble etablert i 1953 av Giuseppe Molino. I 1978 overtok sønnen Mauro  den 12 hektar store gården, og det var egentlig da eventyret om de fantastiske vinene fra Mauro Molino begynte.

Før Mauro Molino overtok gården, hadde han utdannet seg som ønolog ved Scuola Enologica i Alba. Foruten om det, så samlet han erfaring gjennom flere år hos ulike vinprodusenter i Nord Italia. Så da han med solid erfaring og med diplom i handen overtok gården, var det for å lage vin av super kvalitet. Allerede det første året etter overtagelsen, tappet Mauro vin på flaske. Den aller første Barolo vinen han laget, kom i 1982. Og det er kanskje ikke så rart at han hadde suksess fra første flaske. Grunnen mener han selv, er at de har noen av La Morras beste vinmarker, Gattera, Bricco Luciani, Conca og Gallinotto. Drua Nebbiolo er naturlig nok i hovedfokus, selv om det også dyrkes litt Barbera og Dolcetta som tradisjonen nesten påbyr.

I dag…

I dag så driver han gården med sin sønn Mateo og datteren Martina. De har lagt om gården til organisk drift og vinen er elegante med mer frukt enn fat. Årlig såproduserer de cirka 70.000 flasker vin.

Den første vinen som ble smakt på vinsmakingen, var

Mauro Molino Leradici Barbera d’Asti 2016. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 199,- Poeng  89/100

En vin laget på hundre prosent Barbera. Vakker mørkerød farge. Fantastisk duft av røde bær, hint av blomster og litt trevirke. En herlig rustikk smak. En smal som en ekte barbera skal ha. Fruktig, fyldig med en fin lett sødme som balanseres perfekt av syren. Lett tannin og en elegant ettersmak. En vin som går glimrende sammen med grovt brød, tomater og oliver. En vin som bekrefter at livet er herlig. Løp og kjøp.

Mer fra Mauro Molino søndag.

Foto med tillatelse fra Wine-Searcher

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.