En familiedrevet vingård fra Piemonte

0

Ghiomo er en familiedrevet vingård som ligger i Langhe-området i den nordvestlige regionen Piemonte. Med sin kombinasjon av tradisjonell vinproduksjon og kvalitet, har Ghiomo vunnet internasjonal anerkjennelse for sine viner

Vingården ble grunnlagt på 1970-tallet av Giuseppe Ghiomo, og har siden blitt overtatt av hans sønn, Stefano Ghiomo. Familietradisjonen og arven er sterkt til stede i driften av vingården.

Ghiomo prøver alltid å uttrykke regionens  terroir gjennom vinene sine. Terroir refererer til kombinasjonen av jordsmonn, klima og andre naturlige faktorer som påvirker vinstokkene og druene. Vingården dyrker hovedsakelig lokale druesorter som Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, som er typiske for Piemonte. De er også opptatt av å opprettholde en bærekraftig og miljøvennlig tilnærming til vinproduksjon. De praktiserer blant annet økologisk jordbruk og har innført tiltak for å bevare det biologiske mangfoldet rundt vingården.

Ghiomo Fussot Langhe Arneis 2022. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 269,20. Poeng: 89/100 Importør: Mantenere

Drua er Arneis. Fin gulgrønn farge. Duft av epler, sitrus og små hint av akasia. Smaken har fin fruktighet, fedme, god fylde og en tett på perfekt balanse. Lever opp til duften med sin sitrus. En lang og god ettersmak. Her er det virkelig mye vin og Piemonte for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.