Maison M. Chapoutier har vært i familiens eie i mer en sju generasjoner. De første vinstokkene ble satt 1808 av Polydor Chapoutier.

I dag er det kanskje Rhônes mest lidenskapelige vinmaker, Michel Chapoutier, som drifter eiendommen. Da han overtok 1990, var eiendommen tett på konkurs. Siden den gang har pila pekt rett opp og i dag så er det 150 ansatte som arbeider med de 360 hektar vinmark og har en omsetning på 50 millioner euro. Den årlige produksjonen er på cirka 8 millioner flasker.

Chapoutier Haut-Chamblard 2022. Frankrike, Rhône, Saint-Péray. Pris kr. 429,90 Poeng 90/100 Importør: Signature Wines AS

Chapoutier Haut-Chamblard er en hvitvin fra Rhône-dalen i Frankrike, laget på 100 % Marsanne-druer. Strågul farge. Meget god duft av gul frukt, mandler og med hint av krydder. Smaken har en gode fedme, lever opp til duften med sin gulefrukt og nøtter. Den har en god balanse mellom syre og frukt, og en lang og en fantastisk ettersmak. Passer glimrende til alt fra havet og til kos. Om du skal kun ha en vin denne påsken og er trøtt på lam, er det denne vinen du skal ha.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.