Courtil-familien har eid og drevet den 9 hektar store vingården Clos des Brusquieres i fire generasjoner og er en av de mest tradisjonsrike produsentene i Châteauneuf-du-Pape.

Hoveddelen av vinstokkene ligger rundt pavens slott på åsen ‘Les Tresquoys’. Nåværende eier, Claude Courtil, er nevø er Henri Bonneau, en av Chateauneufs mest kjent produsenter. Claude Courtil lærte sin vinkunst av Bonneau’s filosofi og benytter blant annet gamle store fat i lagringsprosessen.

De produserer bare en cuvee og årgangen bestemmer hva som må gjøres for hver druetype og når vinmakeren er tilfreds. Siden 2015 er det Claude Courtils to sønner, David og Jêrome som drifter dette veldig spesiell domene med sine eldgamle vinstokker. Et domene som er virkelig verd oppmerksomhet.

Clos des Brusquières Chateauneuf-du-Pape 2019. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 364,90 Poeng 92/100

Druene er Grenache 75%, Syrah 10%, Mourvèdre 10%. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, tre og med et lite hint av krydder. Fyldig og rund på smak. God fruktighet. Meget bra syre og sødme. God tannin og en helt fantastisk ettersmak. Passer både til lam og vilt. En meget bra Châteauneuf-du-Pape som er virkelig verd pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.