For noen uker siden, smakte jeg meg gjennom noen champagner. Og den som gjorde størst inntrykk, var Charles Heidsieck Brut Réserve

Helt siden den ble kjent som de kongeliges førstevalg i Champagne på 1800-tallet, har Charles Heidsieck hatt rykte på seg som en vin for «de innvidde».

Forvirrende nok, kan Charles Heidsieck lett forveksles med søsterselskapet Piper Heidsieck og det urelaterte Heidsieck og Co. Monopole. Og at deres toppvin har skiftet konsept fra pinotdominert Royale på 60-tallet via chardonnaydominert Champagne Charlie til den nåværende 100% Chardonnay Blanc des Millenaires. har nok heller ikke gjort underverker for markedsføringen. Men den største forskjellen på de tre selskapene, er at Charles Heidsieck produserer noen kompromissløse, fantastiske viner som er komplekse og tiltaler det dekadente i de fleste champagneelskere.

Charles Heidsieck Brut Réserve. Frankrike, Champagne. Pris kr. 439,90 Poeng 90/100

Laget på druene Pinot Meunier 20%, Pinot Noir 40%, Chardonnay 40%. Gyllen farge. Flotte bobler. Moden frukt som gule epler, sitrus og litt aprikos på duften. Bakverk, sitrus og karamell på smaken. Frisk og fyldig. Nesten som et maleri av Rubens damer. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt, men best som aperitiff. En virkelig topp champagne Kilde: Om Charles Heidsieck, Svein Lindin, Vinofil.

Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival den 20.november finner du her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.