For en stund siden smakte jeg en Cabernet Sauvignon fra California. Nærmere bestemt fra  Beaulieu Vineyard i Napa Valley.

Navnet fikk vingården allerede i 1900 da franskmannen Georges de Latours kone, Fernande, første gangen var og så på landskapet som skulle bli deres vingård. Hun kalte det «beau lieu» eller på norsk “vakkert sted.” Rett etter kjøpte Georges de Latour vingården og kalte den  Beaulieu Vineyard. Hans visjon var å skape vin som kunne konkurrere med sitt hjemlands viner. Og man må vel si at visjonen har blitt oppfylt.

Beaulieu Vineyard Napa Valley Cabernet Sauvignon 2016. USA, California, Napa Valley. Pris kr. 349,90 Poeng 90/100

Druene er Touriga Nacional 8%, Petite Syrah 6%, Cabernet Sauvignon 86%. En flott mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær, sjokolade og fine hint av jord og kaffe. Meget bra fylde, frisk og med en herlig munnfølelse. Godt balansert syre og sødme. Lever riktig bra opp til duften. En lang og god ettersmak. Passer meget bra sammen med en kraftig oksegryte. Her er det mye vin for penga. Meget bra kjøp.

Det er vinfirma Treasury Wine Estates som har vinen i Norge. Og de har en rekke andre meget spennende viner, som Penfolds og ikke minst Matua. Nevnte jeg Treasury Wine Estates kommer til Tromsø Øl- og Vinfestival den 25 april på Radisson Blu? Billetter til festivalen finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.