En Bordeaux vin laget på den gamle måten

0

Clos du Jaugueyron ble til i 1898 da to svært gamle parseller på totalt 60 are (0,6 hektar) i byen Cantenac ble slått sammen til en eiendom.

Parsellene som ble kalt  «Grand Jaugueyron» og «Petit Jaugueyron» var plantet med en rekke ulike bordeauxdruer. Eiendommen har siden 1993 vært i Michel Thérons eie og er siden da utvidet til nesten 7 hektar og noen av det beste grusholdige jordsmonnet i Macau og Arsace, finnes her.

Michel Theron, som opprinnelig er fra Languedoc, driver i dag eiendommen sammen med sin samboer Stéphanie Destruhaut. De lager tre viner, hvorav en Haut-Medoc og to Margauxer, der de to sistnevnte kommer fra tilsammen 2,71 hektar. Stéphanie og Michel driver eiendommen etter økologiske og biodynamiske metoder og  siden 2012 årgangen, sertifisert via AB og Demeter.

De fleste av vinstokkene som dyrkes i Margaux, er unge. Men de har også en del stokker som er 40 og hundre år gamle. Og de ligger tett på  Chateau Palmer. Alt arbeidet i vinmark foregår manuelt og tilnærmingen i kjelleren er svært forsiktig. Kun hele bær presses. Fermentering skjer med sted-egen gjær i små tanker av sement eller stål. Dette, kombinert med forsiktig bearbeidelse av most og druer og nennsom bruk av fat, gir ekstraordinære viner. Deres engasjement og dedikasjon for naturlig tilnærming i både vinmark og kjeller, har løftet omdømmet til Clos du Jaugueyron, og de er nå en av de mest spennende produsentene i regionen. Og det som gjør Clos du Jaugueyron spennende, er at de lager klassisk Bordeaux vin som den var før Robert Parker begynte sine herjinger.

Clos du Jaugueyron Haut-Médoc 2017. Frankrike, Bordeaux, Haut-Médoc. Pris kr. 419,90 Poeng 90/100

Ny årgang. Druene er Cabernet Sauvignon 60%, Petit Verdot 7%, Merlot 33%. En klar rød farge. God duft av mørke bær, solbær og små hint av fat. Frisk og fruktig med fin fylde på smak. Rund og med en god munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.