En boks fra Barolo

Azienda Agricola G.D. Vajra holder til i DOCG Barolo.

Aldo Vajra har vært en økologiske foregangsmann i Piemonte. Det benyttes ikke kjemiske tilsetningsstoffer eller plantevernmidler, kun organisk gjødsel.

Eventyret om Azienda Agricola G.D. Vajra startet egentlig i maidagene i 1968. Det var den gangen 15 år gamle Aldo Vajra ble plukket opp av pappa under studentdemonstrasjonene i Torino og ble sendt til besteforeldrene som drev med druedyrking i Barolo.

Resultatet av besøket på besteforeldrenes gård var at Aldo ble totalt forelsket i landskapet og vinen. I 1972 arvet han gården etter besteforeldrene og flyttet til Barolo sammen med sin unge hustru. Problemet for Aldo, var at han var for ung til å få banklån men allikevel fikk han den fem hektar store eiendommen til å vokse. På grunn av hans ungdom og pengemangel har han alltid planlagt meget langsiktig. Så langsomt og metodisk har de bygget opp gården til dagens størrelse på nærmere 50 hektar vinmark. Og fortsatt kjøper de opp vinmark… om de synes den er bra nok. I dag er det søskene Giuseppe, Francesca og Isidoro Vajra som drifter Azienda Agricola G.D. Vajra.

Vajra Langhe Rosso 2023. Italia, Piemonte, Langhe Pris kr. 559,- Poeng 86/100 Importør: Moestue Grape Selections AS

Laget på en cocktail av Nebbiolo 40%, Barbera 30%, Dolcetto 28% samt 2% Freisa. Mørkerød på farge. Fin duft av mørke bær med hint av urter. Smaken har en veldig bra fylde, fruktig og frisk. Rund og bløt. Lever opp til duften med sine bær. Meget bra balansert. Bra tannin. Lang, litt tørr ettersmak. Passer til både lette retter fra grillen og perfekt til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.