En av mine favoritt bokser

I disse tider da økonomien blir dårligere for de fleste av oss, så vil Godt Drikke skrive mer om vin på Bag in Box.

Først og fremst for at holdbarheten for en uåpnet kartong er cirka 12 måneder, mens en åpnet kartong kan drikkes i inntil 6-8 uker etter åpning. Og oppbevares den kjølig, så holder den ennå lenger. Uansett om det er hvit- eller rødvin. Bare et aldri så lite tips, hell rødvinen over på en karaffel noen timer før den skal nytes så den ikke er kjøleskapskald når den nytes.

Maximin.

Marken til Maximin ble grunnlagt av romerne for noen tusen år siden. I «moderne» tid blir eiendommen førstegang omtalt 6. februar 966 da keiser Otto den første, bekreftet en donasjon gjort i det syvende århundre av kong Dagobert. Han donerte eiendommen til Benediktinermunkene i Saint Maximin-klosteret i Trier. Og sånn gikk tiden, med tilbygg av slottet, vinkjellere og mye annet. Helt frem til Napoleon kom i 1807. Han konfiskerte gården og gjorde den til fransk eiendom frem til 1810. Da ble den solgt til Friedrich Freiherr von Handel og igjen i 1882 til Carl Ferdinand Freiherr von Stumm-Halberg – dagens Maximins tipp-tipp-oldefar. Maximin von Schubert er med andre ord 6. generasjon på den 34 hektar store eiendommen.  Men det mest fasinerende med Weingut Maximin Grünhaus, er at de igjennom hele historien har laget noen av Tysklands beste viner.

Maximin Riesling 2021. Tyskland, Mosel. Pris 501,10 Poeng 87/100 (BiB 3 liter)Importør: Vinum AS

Laget på Rieseling. Lys gul med et svakt grønt skjær. Duft av epler, fersken med hint av blomster. Frisk og fruktig smak. Meget bra balansert. Elegant ettersmak. Dette er en av mine favoritt vin på boks. Passer til alt fra sjøen og ikke minst til kos.  Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.