Helt siden 1470 har familien Bonnardot dyrket vin i Bonnecontre i Burgund. Rett i nærheten av Citeaux klostret.

I nyere tid er det Elizabeth som la grunnlaget for den dagens Domaine Bonnardot etter at hun ble uteksaminert som ønolog i Beaune. Noe av det første hun gjorde, var å praktisere en mer naturlig tilnærming til vinproduksjonen. Domaine Bonnardot ligger i Bonnecontre, mellom Pommard og Santenay i nærheten av Citeaux Abbey og det har vært vinproduksjon på eiendommen siden 1470.

I dage er det brødrene Ludovic og Emilien Bonnardot som drifter gården. Da Ludovic  var ferdig utdannet ønolog i 2005 konverterte han eiendommen til ren organisk drift. Alt uten tilsetnings stoffer eller svovel. De lager vin i en naturlig stil etter Jules Chauvets prinsipper. De foretrekker spontan gjæring og å ikke tilsette sulfitt i vinene sine. Brødrene går for å være noen av de unge stjernene i Burgund.

Bonnardot Chassagne-Montrachet Blanc 2020. Frankrike, Burgund, Chassagne-Montrachet. Pris kr. 529,90 Poeng 92/100

Ny årgang. Drua er Chardonnay. Strågul farge med et grønt skjær. Duft av sitrus, modne gule epler og hint av fat. Frisk og fruktig med en veldig god fylde på smak. Samme sitrus som i duften. Godt balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. Passer til litt kraftigere sjømat. Min drømmevin.

Bonnardot Puligny-Montrachet La Garenne 2020. Frankrike, Burgund, Puligny-Montrachet. Pris kr. 739,90 Poeng 92/100

Ny årgang. Drua er Chardonnay. Gyllen med et grønt skjær. Duft av sitrus, epler og med hint av urter og eik. God fylde og fruktighet på smak. Lever opp til duften med sitrus og epler. Perfekt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Perfekt til skalldyr. Inviter venner og spleis på en flaske. En stor opplevelse.

Billetter kan du kjøpe her

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.