Jeg vet ikke hvor mange undersøkelser som har blitt gjort på hvor bra vin er for hjertekarsykdommer. Enten de kommer positivt ut… eller i mer sjeldne tilfeller, dårlig.

I år så kom det en undersøkelse til. Det er forskere ved Cambridge University og University College London som utførte en gigantiske undersøkelsen på 1,9 millioner mennesker. Og den bekrefter i stor grad andre positive undersøkelser.

Undesøkelsen var basert på persondata fra et annet stort forskningsprosjekt på hjertekarsykdommer. Cardiovascular research using Linked Bespoke studies and Electronic health Records (CALIBER).

Alle deltagerne var i alderen 30 år og oppover, likelig fordelt mellom menn og kvinner. Ingen av deltagerne hadde før undersøkelsen hatt hjertekarsykdommer og de fleste var ikke røkere og heller ikke overvektige. 62% av deltagerne hadde et moderat alkoholforbruk med høyest 21 enheter vin pr uke for menn og 14 for kvinner.  Rest av deltagerne var avholdsfolk eller personer med høyt alkoholforbruk.

Størst risiko for avholdsfolk.

Forskerne fulgte forsøkspersonene i seks år og undersøkte forbruket av alkohol i  forbindelse med 12 forskjellige typer hjertekarsykdommer. Blant annet for angina pectoris, hjertesvikt, og blodpropp i hjertet. Det viste seg at avholdsfolkene hadde en økt risiko for å bli ramt av mellom sju og samtlige tolv av de ulike hjertekar sykdommene sammenlignet med deltagere som hadde et moderat alkoholforbruk. Undesøkelsen viste også at de som hadde et for høyt alkoholforbruk, var i samme risikosone som avholdsfolket.

Hele undersøkelsen kan du lese her.

Kilde: Vinavisen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.