Er du en ekte champagne fan? Da kan du sikre deg en spesialchampagne av den eksklusive sorten.

Pressemelding.

Dom Pérignon er Moët Chandon sin prestisjechampagne som kun lanseres i utvalgte årganger. Nå er 2002 årgangen her, med 29 flasker tilgjengelig via spesialbestilling.

Det er allerede stor interesse fra samlere, så selv om prisen pr flaske er kr 3 089,90 vil «P2» forsvinne raskt fra lageret. Dom Pérignon Vintage 2002 Plénitude 2 representerer det ypperste av champagnekunst som skal serveres til høyoktan gastronomi. Det er mange villige til å betale for. Navnet «plénitude» står for fylde på fransk.

–Druene som ble høstet i 2002, har en naturlig fyldig egenskap. I «P2» er de utviklet med ekstra lagringstid, og resultatet er eterisk, forklarer Vincent Chaperon, kjellermester hos Dom Pérignon.

Dom Pérignon med sin prestisjefulle historie om benediktinermunken som utviklet den edle bobledrikken, er opptatt av skaperverket i champagneverdenen. De har samarbeidet med stjerner som Jeff Koons og David Lynch og har ansatt rockelegenden og kunstneren Lenny Kravitz som global kreativ direktør for 2019.

“P2” med intensitet og presisjon har fått gode anmeldelser. Master of Wine Jancis Robertson ga full score, 20/20, under smaking. Richard Juhlin, verdens ledende champagne-ekspert uttaler: «Dom Pérignon 2002 P2» er superlekker, men alldeles for ung. 91 poeng nå og 95 poeng når den er moden om 5-6 år.

Årgangen: Året 2002 hadde en mild vinter, en varm, tørr vår og en solrik tidlig sommer med regn i august. Høsten startet med en varm, klar septembermåned som ga en storslagen modning til druene som særpreger årgangen. Den 14. september startet innhøstingen. Champagnehuset var entusiastisk, druene hadde en konsentrasjon av frukt og sødmegrad som viste seg å være den høyeste på 20 år. Modningen av druene var helt superlativ, og kunne sammenlignes med toppårene i 1982 og 1990. Kvalitet starter i vinmarken.

Lagring: Plénitude 2 er lagret og modnet 17 år i kjellerne hos Dom Pérignon for å la smak og individualitet komme til uttrykk. Lagringen øker energi, vitalitet og kompleksitet.

Farge: Gyllen som gull, takket være perfekt modne chardonnay druer.

Duft: Kompleks, med preg av integrert fat, eksotiske noter, tørkete frukter, marsipan og milde kryddertoner. Med lufting utvikles safran og mineralitet som gjør aromabildet mer harmonisk. En perfekt balansert «nese».

Smak: Utfolder seg umiddelbart med overvekt av livlig og fyldig fruktighet. Aromaprofilen gjenspeiler seg med intens smak, renhet, diskrete saltnoter og anstrøk av lakris. Tydelig kraft og modning som ikke er dominerende. Dette er en perfekt balansert champagne, både livlig og sanselig, fyldig og eterisk. Navnet Plénitude betyr overflod på fransk.

–Plenitude 2 løfter Dom Pérignon Vintage 2002 til en ny vitalitet, med en strålende gyllen karakter. Vincent Chaperon, kjellermester hos Dom Pérignon

 Dom Pérignon Vintage 2002 Plénitude 2,Champagne, Frankrike kr 3089,90

Champagnen bestilles av norske importøren Moet Hennessy Norway og som kunde fyller man ut etspesialbestillingsskjema som sendes til: spesialbestilling@vinmonopolet.no. Skjemaet kan lastes ned fra Vinmonopolets nettsider eller ved å kontakte Kundesenteret (kundesenter@vinmonopolet.no, tlf 22 01 50 00).

 

Faktaboks

Plénitude er en vellagret champagnestil fra Dom Pérignon som skal gå til det ypperste av gastronomi, og finnes i tre utgaver med begrenset antall.

«P1» lagres i minst 8 år
«P2» lagres i minst 16 år
«P3» lagres mellom 30-40 år

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.