Champagnen Dom Pérignon  er oppkalt etter benediktinermunken Pierre Pérignon, som levde i Frankrike 1638 – 1715.

Pierre Pérignon var mer enn normalt interessert av vinproduksjon og hadde en svært så stor betydning for utviklingen av datidens vinproduksjon. Han utviklet tekniker og skrev blant annet ned instruksjoner om valg av druer, Pinot Noir, teknikk, blanding av cuvées og hvordan man korket flasker og hvordan man brukte metallgitter over korken. Men, og det er vel temmelig viktig, han var ikke den som oppfant musserende vin eller den første som lagde champagne.

Inspirasjonen.

Historien om Pierre Pérignon var det som inspirerte engelsmannen Laurence Venn til navnet Dom Pérignon. Den første årgangen av Dom Pérignon, kom 1921. Vinen er et årgangsvin, noe som betyr at den lages kun av de beste årgangene og at alle druene høstes samme år, til forskjell fra mange andre champagner.

Dom Perignon Brut 2008. Frankrike, Champagne. Pris kr. 1399,90 Poeng 95/100

Vinen er laget på Chardonnay 40%, Pinot Meunier 30%, Pinot Noir 30%. Gulgrønn farge. Fantastiske små bobler. En meget bra duft av grønne epler, sitrus og bitte litt kjeks.  Helt herlig duft med andre ord. Smaken har en utrolig bra munnfølelse, frisk og fruktig. Perfekt balansert. En riktig lang og god ettersmak med samme epler som i duften. En vin som passer til kveite og lyst kjøtt. Men aller best til munter meditasjon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.