Jeg forsøker en gang til med digital vinsmaking. Denne gangen med New Zealands Matua.

Grunnen til at jeg har valgt Matua, er de holder en veldig bra kvalitet i forhold til pris. Og ikke minst, vi beveger oss sagte og sikkert mot vår. Selv her i Tromsø.

Matua.

New Zealandske Matua ble grunnlagt 1974 av brødrene Bill og Ross Spence.
Egentlig hadde det startet noen år før, i 1969, da brødrene fikk sine første 3 hektar med vinmark og et skur hvor de eksperimenterte med ulike typer druer. De ville nemlig skape noe helt nytt. Og til slutt falt de ned på drua Sauvignon Blanc.
-Det var nesten et sjokk første gangen vi smakte vinen vår. Den hadde alt, aroma av stikkelsbær, hylleblomster og så hadde den en intens god smak og ikke minst en perfekt syre. Og vi visste det var den drua vi ville satse på, fortalte Bill Spence til Godt Drikke for en stund siden.
Både Bill og Ross Spence er utdannet ønologer, Ross fra USA og det var han som hadde «funnet» Sauvignon Blanc. Men det var begge brødrene som satte New Zealand på vinkartet med sin Sauvignon Blanc og i dag er det Sauvignon Blanc og Pinot Noir som er de viktigste vineksportene til New Zealand.

De tre vinene vi vil smake den 8. mai med start klokka 19.00, er disse:

Matua Rosé 2018. Pris kr 134,90

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. En sjelden kombinasjon med druer for en rosévin. Fargen er lys lakserosa. En lekker duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Smaken er frisk og fruktig med en god og rund fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til kos og fisk. En av mine favoritter når vi snakker om rosévin Utrolig bra pris.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2019. Pris kr. 137,90

Druen er Sauvignon Blanc. Lys gul med et bitte lite grønt skjær. Riktig god duft av stikkelsbær, sitrus og hint av frukt og blomster. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. Godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften og med en god ettersmak. En glimrende vin til salat og kos. Ekte løp og kjøp vin. Her er det masser av vin for pengene.

Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2019 Pris kr. 186,90

Et snepp opp fra den forrige vinen. Drua er Sauvignon Blanc. En lys, lys gulgrønn farge. Lekker, nesten intens  duft av sitrus, stikkelsbær og med hint av urter og blomstereng. Smaken er fyldig, fruktig med god syre. Lever opp til duften med sitrus og stikkelsbær. Fin, fruktig ettersmak. Passer glimrende til kos, men også grillet fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.