Det skjer så mangt i den store ølverden. I San Diego så har en gruppe mennesker blitt fly forbannet på 10 Barrel og vil arrangere en fly-protest når bryggeriet vil åpne nytt bryggeri i byen.

Det er vel ikke egentlig en protest mot det forhenværende mikrobryggeriet 10 Barrel som mot Anheuser Busch InBev, verdens største ølprodusent, som kjøper opp det ene mikrobryggeriet etter det andre. Senest var det Wicked Weed.

Mikrobryggeri. Foto 10 Barrel

10 Barrel ble kjøpt av AB InBev for tre år siden og nå skal de altså åpne en bryggeripub i San Diego. Noe som ikke har skapt en udelt begeistring.

– De har ikke kjøpt disse bryggeriene for at de liker dem, men for at AB InBev mister markedsandeler, sier eieren av Pariah Brewings, Brian Michell til 10news.com. Han er en av personene som har stilt seg bak protestene mot 10 Barrel åpning av bryggeripub den 27-28 mai.

Protestgruppa har samlet inn nok penger til å leie et fly som vil fly over puben med en banderole hvor det står ”10 Barrel is not craft beer”.

Grunnleggeren av 10 Barrels er forståelig nok ikke så begeistret for protestene og mener at pengene heller kunne blitt brukt på de som virkelig behøver dem. Hele artikkelen kan du lese her.

New England-IPA er ikke en ølstil.

I USA har New England-IPA, eller NEIPA på godt norsk, blitt utrolig populært. Men enn så lenge har det ikke blitt noen egen ølstil. Det er foreningen for amerikanske handverksbryggerier, Brewers Association, som slår dette fast. Hvert år så utgir de en stilguide som er veiledende for bryggerier og øl-dommere. Nå har det kommet en ny og revidert versjon med flere hundre justeringer sammenlignet med fjorårets versjon og der kan man som sagt se at NEIPA ikke er en egen ølstil. Og det på tross av at det finnes flere hundre sorter av fruktølet i USA. I Norge kjenner jeg bare til Lervigs Lervig Perler For Svin Juicy IPA., Bryggeri 13 sine Butcher Boy og Pasjonsfrukt Pale Ale. Det finnes garantert mange fler, men disse har jeg ikke smakt.

Hele guiden med de ulike men svært så godkjente øl-stilene kan du lese her.

Øl-festivaler i Tyskland.

De fleste mennesker i denne verden har hørt om alle ølfestivalers moder, Oktober festivalen i München. Men det finnes flere hundre ølfestivaler i Tyskland i løpet av sommeren. Både store og små. Med alt fra gigantbryggerienes kjempefester til en rekke festivaler med mikrobryggerier. Avisen Die Welt har laget et hefte med en rekke av festivalene i sommeren og høsten. Og den finner du her.

Pilsrykte i Tromsø.

Ryktet går i Tromsø. Bryggeri 13 planlegger en pils. En sjeldenhet i mikrobryggverden da det ikke er det enkleste ølet å brygge. I følge ryktene så skal det bli en mexicansk pilstype som bryggeriet vil brygge. Uansett, spennende blir det. Om ryktet stemmer da. Noe som ikke er rykte, men sannhet, er at bryggeriet er innvilget sjenkebevilling og har åpnet en liten pub. Så om man vil nyte en øl mens man ser folkene på bryggeriet brygge og jobbe, så er det nå fullt ut mulig.

Kilder: Beernews, Die Welt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.