Jeg er temmelig svak for den franske regionen Rhône-Alpes. En region med majestetiske fjell, idylliske landsbyer og gastronomiske opplevelser.

Navnet stammer fra elven Rhône som slynger seg gjennom regionen og alpene. Rhône-Alpes er et paradis for naturelskere. Her finner du alt fra snødekte fjelltopper og glitrende innsjøer til frodige daler og pittoreske landsbyer. Regionen har helt unike muligheter for vandring, sykling, ski og snowboard. De mest kjente fjellområdene inkluderer Mont Blanc, Europas høyeste fjell, og Chamonix-dalen, et mekka for vintersporter.

Rhône-Alpes er vin og mat

Etter som jeg begynner å bli en eldre mann, så er Rhône-Alpes for meg, stedet for mat og ikke minst vin. Og de har kanskje noen av verdens beste vin.

Rhône-Alpes vinregionen er delt inn i to hovedområder: Nord-Rhône og Sør-Rhône. Hver region har sitt unike terroir, som resulterer i distinkte vinstiler.

Nord-Rhône er best kjent for sine kraftige, tannrike røde viner laget av Syrah-druen. Her finner du berømte appellasjoner som Côte-Rôtie, Hermitage og Condrieu.

Sør-Rhône:Her produseres fruktige røde viner basert på Grenache-druen, ofte blandet med Syrah og Mourvèdre. Appellasjoner som Gigondas, Châteauneuf-du-Pape og Tavel er verdt å besøke.

Maison M. Chapoutier.

En av vingårdene jeg hatt gleden av å besøke, er Maison M. Chapoutier. Gården har vært i familiens eie i mer en sju generasjoner. De første vinstokkene ble satt 1808 av Polydor Chapoutier.

I dag er det kanskje Rhônes mest lidenskapelige vinmaker, Michel Chapoutier, som drifter eiendommen. Da han overtok 1990, var eiendommen tett på konkurs. Siden den gang har pila pekt rett opp og i dag så er det 150 ansatte som arbeider med de 360 hektar vinmark og har en omsetning på 50 millioner euro. Den årlige produksjonen er på cirka 8 millioner flasker.

M Chapoutier Les Meysonniers 2021. Frankrike, Rhône, Crozes-Hermitage. Pris kr 279,90 . Poeng 90/100 Importør: Signature Wines AS.

Ny årgang. Fargen er blårød. Bra duft av mørk frukt, skogsbær og med hint av lakris og fat. Smaken er frisk og fruktig med en meget god fylde. Lever opp til duften med sin mørke frukt og små hint av urter og fat. En meget bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En glimrende vin til vilt.  Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.