Snart braker det løs. 9. april er alt klart til Tromsø Øl- og Vinfestival 2016 i det gamle Mack bygget på Storgata i Tromsø.

IMG_1271
Brygging på AJA i Drammen.

Og det er ikke småtterier det som vises opp. Er du glad i øl, så kommer det øl fra stort sette hele Europa. Selv om det er de norske mikrobryggeriene som dominerer. Her er det øl fra Norges første mikrobryggeri, Oslo mikrobryggeri og Trondhjem Mikrobryggeri. Vi har det lokale Bryggeri !3 og verdens nordligste mikrobryggeri, Svalbard Bryggeri. Hit kommer de danske mikrobryggeriene Amager Brygghus fra København og Coisbo fra Fyn.

Mack og Mack mikrobyggeri stikker ut nakken og lar deg smake årets juleøl. En spennende opplevelse og en sjelden mulighet for øl-elskere som da har muligheten til å smake det nytappede juleølet nå og hvordan det vil smake i November, Desember når ølet har fått modne. En annen spennende sak fra Mack Mikrobryggeri, er muligheten til å smake Haakon Senior. Pappaen til Haakon, bare sterkere og mye mer fyldig.

Vin.

image1Det blir en fantastisk dag for oss vinelskere. Det kommer vin fra hele verden samt noen av verdens beste vinprodusenter. Fra Spania kommer den spennende vinbonden og ønologen Anna Espelt som under festivalen presenterer en rekke av sine viner og som har tid til å snakke med akkurat deg. Også fra Tyskland kommer en av legendene. Fra vinhuset Bürklin Wolf kommer Tom Benns. Bürklin Wolf har gått mer og mer over til biodynamisk dyrket vin. Og om du ikke har elsket rieslingvin fra før, vil du garantert gjøre det etter på.

anna1Også fra Laroche får du gleden av å møte produsenten og smake noen helt fantastiske chabliser. Fra Portugal kommer vinbonden José Alves, fra vinhuset Quinta da Rede i fra Duoro. Portugisisk vin har hatt en fantastisk oppgang de siste årene, og her er en av de beste produsentene. Men, det er mye mer som kan smakes. Litt over 400 forskjellige viner vil bli presentert.

For den som også er kunnskapstørst, så holder både Sunbytunet og José Alves, fra vinhuset Quinta da Rede, Master Classe. Og selvfølgelig står alle de kompetente vin og øl folkene samt meg selv til disposisjon for alt hva du skulle lure på om øl eller vin.

Og som om det ikke var nok, når du er trett av smaking og gåing, ja da kan du høre Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen i Ølhallen. Med andre ord, en fantastisk lørdag.

Billetter kan du kjøpe her: billett

Eller på døra.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.