Rundt seksti prosent av all vin som selges i Norge, kommer i bag in box.

De som jeg syntes var best av de jeg har smakt i år, er et 20 tall røde og hvite. Felles for alle vinene, er at de holder en bra kvalitet og er prisverdige.

 1. Avignonesi Toscana Rosso Organic 2019. Italia, Toscana. Pris kr. 289,90 (150cl)

Druen er Merlot 5%, Sangiovese 95%. Fin mørkerød farge. Duft av mørke kirsebær, plommer og hint av urter. Fruktig og god og med en meget bra fylde på smak. Samme bær og frukt som i duften.  Godt balansert syre og sødme. Fin tannin. En riktig lang og god ettersmak. En vin som passer til pasta og pizza. Meget bra kjøp!

 1. Villa Wolf Pinot Noir 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 459,90

Drua er som navnet sier, Pinot Noir. En lys, flott, rødfarge. Duft av krisebær, røde bær og et aldri så lite hint av fat. Frisk og fruktig med en bra fylde på smak. En deilig munnfølelse. God balanse mellom syre og sødme. En god, tørr ettersmak. En vin som vil passe glimrende sammen med torsk eller hvorfor ikke til sopp? Her er det virkelig mye vin for pengene. Meget godt kjøp

 1. Faustino Garnacha. Spania. Navarra. Pris kr. 359,90 (2,25 l)

Drua er Garnacha. Klar rubinrød farge. God duft av rød frukt, bringebær og små hint av urter. Rund og god med riktig bra fruktighet og fylde. Lever opp til duften med sin frukt. Bra balanse. God ettersmak. For meg er dette en nostalgisk opplevelse fra den tiden man drakk Garnacha fra Navarra. Herlig. Passer riktig bra til pizza og til kos.

 1. Ogier Artesis Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 469,90

Druene er Syrah 35%, Grenache 55%, Mourvèdre 10%. Fin mørkerød farge med et blått skjær. Duft av mørke bær med hint av krydder. Rund og blid på smak. Bra fruktighet og veldig bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Fin og varm ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med høstens sau og lam. Personlig ble jeg riktig glad i bag in boxen da den har litt mer fruktighet enn på flaske.  Meget bra kjøp

 1. Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2019. Italia, Piemonte. Pris kr. 489,90

Drua er barbera. En mørkerød farge med blått skjær. God frisk duft av kirsebær og litt urter. Frisk og fruktig med røde bær og samme urter som i duften. Mjuk og rund. Bra syre og sødme.  Bra tannin. Riktig bra ettersmak. Fungerer både til lyst kjøtt og til kos. Meget bra kjøp.

 1. Cruzado Garnacha 2018. Spania. Pris kr. 419,90

Drua er Garnacha. En mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær med hint av plommer og urter. Rund og mjuk på smak med en frisk undertone. Meget bra balansert. Bra tannin. En mjuk og god ettersmak. Passer bra til påskelammet og til kos. Mye vin for penga. Meget bra kjøp.

 1. La Huella. Spania, Navarra. Pris 459,90

Laget av Tempranillo. Fin mørkerød farge. God duft av mørke bær med små hint av urter. Smaken har en meget bra fylde. Mjuk og rund. Godt balansert syre. Lever opp til duften med sine bær. Bra tannin. Lang ettersmak. Passer meget bra til lam og lange samtaler. Meget bra kjøp.

 1. Vajra Langhe Rosso 2018. Italia, Piemonte, Langhe Pris kr. 535,10 (3 liter)

Druene er Nebbiolo 40%, Barbera 30%, Dolcetto 30%. Mørkerød på farge. Fin duft av mørke bær med hint av urter. Smaken har en veldig bra fylde, fruktig og frisk. Rund og bløt. Lever opp til duften med sine bær. Meget bra balansert. Bra tannin. Lang, litt tørr ettersmak. Lekkert. Passer til både lette retter fra grillen og perfekt til kos. Meget bra kjøp.

 1. Signature Series Brunel Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr 469,90

Drua er Syrah, Grenache. Fin mørkerød farge. Bra duft av mørke bær, hint av urter. Rund og fyldig på smak med en frisk fruktighet. Meget bra balansert  syre og sødme. Fin tannin og en bra ettersmak. Passer fint sammen med lam. Her er det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

 1. Bibi Graetz Rosso Toscana. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 495,-

Drua er Sangiovese. Vakker mørkerød farge. Duft av røde bær og kirsebær. Hint av urter. Smaken er veldig fyldig med en god fruktig friskhet. Meget godt balansert. Lever opp til duften med sine kirsebær. God tannin. En lang og god ettersmak. Perfekt vin til pasta og til kos. Meget bra kjøp.

 1. Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2018. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 449,90

Ny årgang. Nebbiolo 10%, Barbera 90%. Fin mørkerød farge. Frisk duft av kirsebær og fine hint av urter. Frisk og fyldig smak. Bra fruktighet. Meget godt balansert syre og sødme. Bra tannin. Lever flott opp til duften. God ettersmak. Passer bra sammen med pasta eller en god kjøttgryte. Meget bra kjøp

 1. Forco Vini Barbera Piemonte 2019 Italia, Piemonte. Pris kr. 419,90

Drua er Barbera. Mørkrød farge med et lite blått skjær. Bra duft av mørke bær med hint av urter. Rund og fruktig på smak. Bra balansert syre og sødme. En helt ok tannin. God ettersmak. En vin som går bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

 

Hvitvin

 

 1. Maximin Riesling 2019. Tyskland, Mosel. Pris 479,90 Poeng 87/100 (BiB 3 liter) BU

Lysegul med et svakt grønt skjær. Duft av epler, fersken med hint av blomster. Frisk og fruktig smak. Litt rundere enn 2018 årgang. Meget bra balansert. Elegant ettersmak. Så langt er det den beste rieslingboksen denne sommeren. Passer til reker og andre skalldyr og perfekt til en kveld på balkongen.  Meget bra kjøp.

 1. Von Buhl Riesling Trocken 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 450,70

Fin gulgrønn farge. Klassisk rieslingduft med sitrus, grønne epler og bitte litt fersken. Frisk og fruktig på smaken. Meget fin fylde. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Nest inntil perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Skalldyr, asparges og kos. Sjeldent bra bag in box. Meget bra kjøp.

 1. Markus Molitor Schiefer Riesling 2019. Tyskland, Mosel. Pris kr. 454,90

Drua er riesling. Gulgrønn farge. Meget god duft av epler, sitrus og med hint av blomster og fersken. Veldig frisk og fruktig med en riktig bra fylde. Samme epler, sitrus og blomst som i duften. En lang, tørr ettersmak med en bitte liten bitterhet. En vin som fungerer glimrende sammen med spekemat men aller best til kos. Meget bra kjøp

 1. Meinklang Heideboden Grüner Veltliner 2019. Østerrike, Burgenland Pris kr. 469,

Druen er Grüner Veltliner. Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig fruktig. Men allikevel med riktig bra frisk fylde og med samme epler og sitrus som i duften. Riktig bra syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fiske, men best til kos. Meget bra kjøp.

 1. Wongraven Morgenstern Riesling 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr 469,90 Poeng 88/100

Drua er selvfølgelig Riesling. Fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus med hint av fersken. Frisk, fruktig smak med en bra fylde. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. En god og lang avslutning med et meget bra hint av eple. Denne vinen er skapt for kos og diskusjon. Meget bra kjøp.

 1. Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2019. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 264,90 (150 cl)

Vinen er laget på Sauvignon Blanc. Fin gulgrønn farge. God duft av sitrus, frukt og små hint av stikkelsbær. God fruktig start, bra fylde med frukt, stikkelsbær og noe sitrus. Meget bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Kan brukes til fisk, og kos. Meget bra kjøp!!

 1. Allegrini Soave 2019. Italia, Veneto, Soave. Kr. 469,90

Druene er Chardonnay 20%, Garganega 80%. Fargen er gulgrøn. Duften er  intens, med sitrus, epler og hint av urter. Med andre ord, en ekte sommerduft. Smaken følger duften, med sitrus og epler. Frisk og fruktig. Bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. En bra sommervin som passer fint sammen med salat og gode venner. Meget bra kjøp.

 1. Tamellini Soave 2019. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 409,90

Drua er Garganega. Gyllen med lite grønt skjær. Duft av pærer, sitrus og bitte litt blomst. Frisk og fruktig på smak, bra fylde. Samme frukt som i duften med et fint hint av sitrus. Bra balansert med en god ettersmak. Passer bra sammen med fisk og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.