Dårlig vær med frost på våren i lokale vinområder, tørke i middelhavsregionene og voldsomme regionale haglstormer, gir cirka 10 prosent mindre vinhøst enn normalen i Frankrike.

Den totale produksjonen er beregnet til knappe 43 millioner hektoliter. Sist år var den på 47,8 millioner hektoliter.

Champagne og Loire.

Det startet ille i Champagne med frost på våren og senere i vekstperioden kom det voldsomme haglestormer. Resultatet er en nedgang i produksjonen på over 30 prosent. I Loire er heller ikke høsten særlig oppmuntrende. Allerede i helt på slutten av våren kom det frost og i noen områder sank den til under -6C.  De hardest rammede områdene er vinmarkene rundt Touraine, Nantais og Sarthe med tap på opptil 80 prosent i noen vinregioner.

Burgund og Languedoc.

I Burgund og Languedoc er heller ikke resultatet særlig muntert. Her startet våren også med frostnetter. I Pic Saint Loup i Languedoc ødela i følge lokale medier haglestormer en rekke vinmarker totalt rett før vinhøsten. Verst gikk det utover Lauret, Valflaunès, Sauteyrargues og Corconne hvor det knapt hang en drue igjen før vinhøsten.

I Chablis og Côte d’Or i Burgund er mer en 30 prosent av avlingen borte. Visse vinprodusenter har mister mer enn 80% av avlingen sin denne høsten.

Men det som forundrer meg, er at alle vinbønder i vanlig stil forteller at denne årgangen er den beste på mange år. Så nå er det bare å se hva man må betale… og hvor bra årgangen 2016 blir.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.