Humlehøsten i Tyskland har slått feil igjen.  På tross av kontrakter, får ikke tyske bryggerier de mengdene humle de har bestilt. Noe som igjen vil føre til at noen bryggerier må endre på oppskriftene sine for å kunne levere nok øl.

Det blir i år høstet cirka 25 prosent mindre humle enn tidligere år, i følge Johann Pichelmaier, leder av Verbands Deutscher Hopfenpflanzer. Han sier til den tyske avisen Die Welt, at visse steder er høsten en tredjedel mindre enn sist år. Grunnen til humlekrisen i Tyskland, er den varme og tørre sommeren.

For noen av de tyske bryggeriene, kan humlemangelen gi problemer og det på tross av at de fleste tyske bryggerier har langtidskontrakter med leverandørene. For andre, og da spesielt for mikrobryggeriene som ofte handler på spotmarkedet, kan det føre til kraftig forhøyde priser eller at de ikke vil få humle til spesialølproduksjonen sin. Og det er spesielt de som bruker mye aromahumle, som blir rammet.

Pilsen klarer seg…

For bryggerier som kun produserer pils, ser ikke situasjonen fullt så ille ut.

-Vi har nok forsyninger av humlepellets ut 2016, sier man på Veltins, et av Tysklands største bryggerier. Humle pellets kan lagres i opptil fem år.

– Men blir høsten 2016 like dårlig, må vi kanskje i gang med å endre oppskriftene.

Det er ikke bare de tyske bryggeriene som vil slite. I og med at Tyskland er verdens største humleprodusent, vil også de fleste bryggerier i verden mangle humle. Og det kan igjen føre til dyrere øl eller helt andre øl-smaker med mindre humle.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.