Vinmonopolet får ikke selge sin adventskalender, skriver Dagsavisen. Og hele lagret med drikkekalendere vil bli destruert.

Helse- og omsorgsdepartementet har stanset Vinmonopolets julekalender.

– Den blir avviklet etter god dialog med Vinmonopolet, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp).

– Stadige henvendelser forteller Kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet, som legger til at produktet har vært veldig populært.

– Vi fikk stadige henvendelser fra kunder som ønsket slike kalendere fordi andre aktører som Gulating og dagligvarebransjen, selger slike kalendere, sier Nordahl til Dagsavisen.

Nå er det i stedet papp-pressene til Vinmonopolet som får alle disse julekalenderne.

– Restlageret vil bli destruert. Eventuelle butikker som måtte ha noen liggende igjen fra i fjor, er bedt om å destruere disse i papp-pressen. Hvor mange kalendere vi har på lager har jeg ikke oversikt over. Disse vil uansett bli destruert, opplyser Nordahl.

Til tross for at statsråd Michaelsen opplyser at Vinmonopolet ikke skal selge andre produkter, vil salget av gaveesker likevel fortsette. Ikke bare i desember, men også resten av året selger Vinmonopolet gaveesker for både én og flere flasker øl og vin.

– Gaveemballasje er en del av Vinmonopolets tradisjonelle emballasjesortiment. Slike produkter har vært i salg gjennom en årrekke, og det har ikke vært tema om Vinmonopolet skal slutte å selge slik gaveemballasje, forteller Nordahls.

Fortsatt salg i andre butikker.

– Så lenge andre butikker ikke bryter alkohollovens reklameforbud og holder seg innenfor lovens rammer med alkoholholdige varer under 4,7 prosent, kan de fint selge julekalendere med øl, sierr statsråd Michaelsen.

Så lenge eskene ikke er tomme, kan også Vinmonopolet fortsette å selge esker med til dels mye alkohol.

Julekalenderen «24 Norske Akevitter» kan fortsatt selges på på polet. Foto: Vinmonopolet

– Det Norske Brenneri har meldt inn produktet «24 Norske Akevitter» gjennom bestillingsutvalget, avslutter Kommunikasjonssjef Jens Nordahl.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.