Louis Roederer er blant eldste champagnehusene. Opprinnelig het huset Dubois Père & Fils, og det gjorde det i hele 57 år.

Louis Roederer arvet huset etter sin onkel i 1833 og siden har pilene pekt oppover. Champagnehuset er fortsatt familieeid og fortsatt dyrker de 80 prosent av druene selv. En viktig kvalitetsfaktor for tilførsel av nye baseviner til Louis Roederer non- vintage blandinger. En kunst som få behersker like bra som Louis Roederer.

Champagnehusets mest kjente vin, er årgangschampagnen Louis Roederer Cristal. En vin som koster en mindre lommebok. Men deres non-vintage champagne for oss mer normale, er et veldig bra alternativ.

Louis Roederer Brut Premier. Frankrike, Champagne. Pris kr. 519,90 Poeng 92/100

Druene er like deler Chardonnay og Pinot Noir samt 20% Pinot Meunier. Fin gulgrønn farge og med bitte små, fine bobler.  Duften har både epler, sitrus og gjærbakst. En frisk, men fyldig smak. Her finner man igjen både eplene og sitrusen. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. En vin som passer glimrende som aperitiff til jule og alle andre årstider.  En fantastisk champagne. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.