Clos du Gravillas ligger i det vakre Parc Naturel de Haut Languedoc og ble grunnlagt i 1996 av det fransk amerikanske paret Nicole og John Bojanowski.

Eiendommen er på 8 hektar og er sertifisert organisk. Og hvorfor gjøre det lett for seg selv? Derfor blir alt gjort for hånd. Alt fra luking, uttynning til å plukke bær og sortere dem. I kjelleren brukes det bare naturlig gjær, det blir ikke tilsatt noe som helst av enzymer eller annet. Og resultatet er noen helt fantastiske viner.

John og Nicole har et nest inntil lidenskapelig forhold til de lokale druene i deres hjørne av av Languedoc Og det er spesielt drua  Carignan som står i sentrum og hvor de eldste vinstokkene ble plantet i 1911. Men de har også nesten en hektar Terret Gris, en sjelden lokal drue, samt Grenache Blanc, Grenache Gris og Macabeo. Samt at man ikke skal glemme at de dyrker Syrah og Cabernet.

Gravillas Lo Vièlh Carignan 2020. Frankrike, Languedoc-Roussillon. Pris kr. 279,90 Poeng 92/100 Importør Blend Wines AS

Drua er Carignan. Mørkerød farge. God duft av mørke bær, urter. Fyldig og fruktig på smak. God munnfølelse. Lever opp til duften med sine mørke bær. Perfekt syre og sødme. Mild tannin. En lang og meget god ettersmak. En vin som passer til vilt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.