Charles Smith vokste opp rett utenfor Sacramento, California, med en fransk far og en walisisk mor.

I ung alder, begynte han en lang reise som endte opp i Danmark på grunn av ei dansk jente. I ni år jobbet han som manager for en rekke danske rockeband samt laget Europa turneer for amerikanske band. Charles Smith ble fasinert av ”wining and dining” på turneene og ble i følge ham selv, en katalysator for den karrieren han har i dag. Nemlig som en av Washington States beste vinprodusenter.

Etter ni år i Danmark, flyttet han tilbake til USA. Og i 1999 åpnet han en vinbutikk i Seattle. På en reise samme året, møtte han en franskmann i den lille byen Walla Walla. De fant fort ut av at de hadde samme fasinasjon for Syrah druen. Charles Smith ble mer en hurtig overbevist om at det eneste riktige var å flytte til Walla Walla og lage sin egen vin. Så i 2001 slapp han sine vin. Ryktet skal ha det til at han solgte dem fra bagasjerommet på bilen sin. Siden har det gått slag i slag. I 2008 ble han utropt av Wine & Spirits magazine som “Best New Wineries of the Last Ten Years,” og “Winery of the Year” og i 2009 ble han av Food & Wine magazine utrope ham som årets vinprodusent i USA.

Markedsfører.

Charles Smith har blitt beskyldt for å være en ekstremt dyktig markedsfører av seg selv og sine viner. Som om det skulle være noe negativt, for man kan ikke komme utenom at han lager noen fantastiske viner. Og man kan heller ikke komme utenom den smått ikoniske danske designeren Rikke Korff som står bak de unike etikettene til Charles Smith.

I 2016 solgte Charles Smith 5 av merkene sine til det Amerikanske firma Constellation Brands for 120 millioner dollar. Deriblant The Velvet Devil og Kung Fu Girl. Constellation Brands  er et firma som produserer og markedsfører øl, vin og brennevin. Forutsetningen for salget, var at Charles Smith fortsatte produksjonen av vinene. Noe han gjorden frem til og med 2019.

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2020. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 174,90 Poeng 86/100.

Gulgrønn på fargen. Duft av epler, sitrus og en anelse petroleum. Akkurat som i duften, finner man i smaken de samme eplene, sitrusen og lite hintet av petroleum. En velbalansert sødme og syre. En bra ettersmak. Vinen vil passe bra sammen med gode venner og musikk i solveggen. Meget bra kjøp!

Charles Smith Eve Chardonnay 2019. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 179,90 Poeng 86/100

Fin lysgul farge med et grønt skjær. Bra duft av epler, sitrus og hint av pærer. Frisk og fruktig på smak. Bra fylde. Lever opp til duften med sine epler. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En kosevin sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Charles Smith Chateau Smith Cabernet Sauvignon 2017. USA, Washington, Columbia Valley.Pris kr. 239,90  Poeng 86/100

Mørkerød farge. Duft av solbær med fine hint av tre. Stor, rund fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. Frisk og har en godt balansert syre og sødme. Bra med tannin. God ettersmak. En vin som passer glimrende til oksekjøtt. Løp og kjøp.

Charles Smith Boom Boom Syrah 2018. USA, Washington, Columbia Valley. Pris kr. 214,90 Poeng: 84/100

Mørkerød farge med et lilla skjær. En intens duft av mørke bær med hint av krydder og bitte litt sjokolade. Smaken har stor fylde, bløt og rund. Lever riktig bra opp til duften med  godt balansert syre og sødme. Mild tannin. En riktig fin ettersmak. Vin som fungerer som både kose vin og til lam. Her er det masser av Syrah for pengene

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.