Baden er Tysklands sydligste vinregion. Og ikke bare den sydligste, men også den lengste.

Det strekker seg 400 km langs med Rhinen. Fra Franken i nord og via Mannheim til Basel i sør og ned til Bodensjøen. Og mot Frankrike, grenser de opp til Alsace. Klima i Baden er et typisk innlandsklima. Med varme somrer og hele 1.720 timer gjennomsnittlig med solskinnsdager, til iskald vinter.. Markene varier kraftig fra nord til syd. Alt fra kalkstein til grus. Felles for hele området, er at det er veldig fruktbart.

Weingut Landmann er i dag en familiebedrift som drives av Jürgen Landmann. Han tok over driften i 1995, og har siden 2013 satset 100% på kvalitet. Familien har røtter i vinproduksjon tilbake til 1730 i området rundt Freiburg.

Landmann Freiburger Steinmauer Chardonnay Trocken 2020. Tyskland, Baden. Pris kr. 216,40 Poeng: 88/100 Importør: Palmer Wine AS

Lys gyllen med et grønt skjær på fargen. Duft av sitrus, epler, moden frukt og hint av fat. Smaken er fruktig og frisk. Perfekt syre og sødme. Lever opp til duften med sin sitrus og epler. God ettersmak. Passer sammen med det meste av sjømat men også lyst kjøtt.Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.