Bryggerienes tippeliga 2014

Tippeligaen 2014 har sommerpause. Noen kaller det også VM pause. Hvorfor lille Norge skal ha en VM pause, vet jeg ikke. Det er kun de store fotballnasjonene som Iran, Bosnia osv. som deltar i VM. Heldigvis har vi vår egen øl-liga og tabellen så langt ser spennende ut.

 1. Molde, byen uten bryggeri, topper ligaen. Hvordan det er mulig, strides de lærde på de ulike forskningsstasjonene som også kalles mikrobryggerier.
 2. Strømsgodset er i rute. På tross av at treneren forsvant til whiskylandet Skottland. Både Aass og Haandbryggeriet skal nok sørge for skummende øl-fotball langs Drammenselva.
 3. Odd har gjort Godt Drikkes visdomsord til skamme og Lundetangen flyter villig i Oddland. Hvem hadde vel trodd at Odd skulle ligge på tredje så langt i sesongen?
 4. Rosenborg er tradisjonen tro en stor krise. Ringnes krymper E.C Dahls bryggerier i sann Carlsberg ånd. Laget krangler om trenere, enmanns streik og følsomme styreledere som kanskje skulle satt seg på Trondhjem Mikrobryggeri og druknet tåpelige ord i godt øl isteden. Men, men… Nå er det pause og time out i Trondheim.
 5. Vålerenga høyt på tabellen? Er det mulig ? Er pærebrusen byttet ut med rock and roll øl på Enga Pub? Eller har de byttet fra Ringnes til Oslo Mikrobryggeri midt i sesongen? Godt Drikke skal komme tilbake til denne underlige saken.
 6. LSK ligger bedre til enn på lenge. De vinner til og med viktige kamper. Grunnen er at laget har beveget seg vekk fra Roma og Asina og nå dilter mot Sundbytunets glimrende brygg. Men, det kreves nok mer styrkedrikk fra Sundbytunet om dette skal holde. Og Godt Drikke liker ikke sånne uanstendigheter som gjøres mot en kjernekar som Frank G. Laget behøver både elgen og riktig øl.
 7. Viking fortjener ikke Lervig. Det Viking har prestert med denne plasseringen er ikke en IPA fra Lervig Aktiebryggeri verdig. Mer er det ikke å si om den saken.
 8. Bodø Glimt. Mack var dømt nedenom og hjem før sesong start. Men, Isbjørnen fra nord har vist hvordan en debutant i årets sesong skal smake og danse. Det kommer mer fra nord.
 9. Sogndal, saftbygda preger fortsatt laget. Det er lite malt over laget. Ikke noe styrke eller noe annet spennende. Men, man kan si hva man vil om laget, det er vakkert i Sogndal.
 10. Stabæk er virkelig tilbake. Bærumsbreie i kjeften og tvinger anstendige mennesker til å tro de skal overleve i ligaen. De bøtter ned øl med de store og alt på grunn av Wettre Bryggeri AS. Er det amerikansk humle og ipa?
 11. Sarpsborg 08 og Hansa Borg narret alle ved å komme med et utmerket sommerøl, Om en enkelt treffer er nok til å redde laget, er vel tvilsomt.
 12. Start og menigheten sliter, som vanlig. Det holder ikke med evige bønnemøter. Kanskje man skal drikke mer av CB sitt juleøl. Juleøl kan drikkes hele året og det passer glimrende til røkt makrell. Om de ikke skjerper seg, så raser CB ut av vår eksklusive liste.
 13. Aalesund. Der har de fortsatt Ringnes. Og pærebrus. Og en svensk trener. Og noen fryktelig stygge drakter. De har slutta med å spille bra fotball og spillerne har dratt på ferie. Det eneste spennende i Aalesund er om de kommer hjem fra ferien.
 14. I Haugesund er puppen tom. Det eneste som er tilbake er noe dovent skvip fra Hansaland. Og det kommer man ikke langt med.
 15. Sandnes Ulf fortjener ikke det fantastiske ølet fra Lervig Aktiebryggeri. Personlig mener jeg bryggeriet er langt bedre enn klubben og det er et bryggeri som så absolutt fortjener en plass i toppen. Og det kan man med beste vilje ikke si om Sandnes Ulf.
 16. Brann. Er ikke mye fyr og flamme igjen i Bergen og over Hansa. Hva skjer med ølet i sommervarmen? Hva skjer i Bergen? Er de blitt smittet av coladrankeren på TV2? Går kjeften for fort i byen så de ikke har tid til humle? Mange spørsmål og få svar.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.