Søndag den 14. februar er det alle hjerters dag, morsdag og fastelavn. Alt på en gang. Så det er ikke så lett å vite hva man skal feire. Kanskje en kombinasjon av alle tre?

Derfor vil jeg begynne med en romantisk vin. En vin som passer både til morsdag og Valentines. Men tviler sterkt på at den vil passe til fastelavnsboller. Som sagt, valentines og morsdag passer denne vinen glimrende til. Og det er ikke for moroskyld den heter Romántica.

Det er Ricardo Arambarri som skapte denne romantiske vinen akkurat som han var den som skapte Vintae i 1999 i landsbyen Badaran i Rioja. Hans besteforeldre produserte druer mens hans far var snekker som produserte litt vin hjemme. Så da Ricardo Arambarri og hans bror startet i 1999, var ideen om å gå tilbake til det opprinnelige. Og gå tilbake til det opprinnelige var så bokstavelig at de til og med plantet Muscat drua som hadde forsvunnet fra distriktet da vinlusa kom på attenhundretallet.

En annen fiks idé de hadde, var å finne små vingårder i flere av Spanias vindistrikter og den aller første de etablerte etter Rioja, var Bodegas de Bardos i Ribera del Duero. I dag så drifter Vitae over 15 vingårder på 15 ulike steder. Og alle produseres nådeløst ærlige. For motto er som sagt, «Du må være veldig gal for å fortsette å prøve. Men hvis vi slutte å drømme, ville vi ikke være Vintae.»

Bod. de Bardos Romántica 2017. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 182,10 Poeng 87/100

Ny årgang. Drua er Tempranillo. Klar mørkerød farge. Fin duft av mørke bær, plommer og bitte lite hint av vanilje. Vinen er fyldig, frisk med en rund og bløt smak. Lever opp til duften med sine bær. Meget bra balansert. God tannin.Lang og god ettersmak. Perfekt til en romantisk middag av lam med levende lys og kos. Meget bra kjøp.

Mer romantisk vin i morgen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.