Hva passer vel bedre til vinterferien enn små bobler i glasset?

Det er vel ikke mye som smaker bedre enn små bobler i glasset til vintersol. Derfor har jeg rigget meg til på balkongen og smakt meg gjennom noen gamle kjenninger. Eneste helvete var å måke vekk snøen for å få plass til bord og stol.

Ferrari Trento Brut 2020. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento Pris kr. 219,90 Poeng 88/100

Immagini 044

Chardonnay. Lys strågul farge. Fine bobler. Duft av epler, sitrus og hint av brød. God fruktig smak. Lever fint opp til duften, med sine epler og sitrus. Bra syre og sødme og en bra ettersmak. Passer fint sammen med solveggen, snøborgen eller cafebordet. Meget bra kjøp.

Brun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 2014. Frankrike Burgund. Pris kr. 199,90 Poeng 87/100

Drue er Chardonnay. Vinene har en gulgrønn farge med små, vakre bobler. God duft av epler og hint av blomster. Fin fruktig smak som lever opp til duften med sine epler og en anelse sitrus. En veldig godt balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer bra samme med spekemat og venner. Meget bra kjøp.

Pedregosa Reserva Clos Brut Nature 2018. Spania Pris kr. 151,90  85/100 poeng

Druene er Xarel·lo 55%, Macabeo 35%, Parellada 10%l. Fargen er lysgul med et lite grønnskjær på fargen. Fine bobler. Duft av epler, sitrus, toast. Smaken er frisk og lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme og med en meget fin ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr eller sammen med gode venner og kos. Meget bra kjøp.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.