Prosecco kan nytes året rundt. Til og med når det er 180 cm snø på bakken i april.

DOC Prosecco og DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene ligger i Veneto og Friuli i det nordøstlige Italia. Klimaet og jordsmonnet varierer mye i dette store området og de beste vinmarkene ligger innenfor DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene, Flotte vinmarker finnes også i de høyereliggende områdene i Veneto og Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italia. Her produseres mesteparten av den musserende vinen i Italia.

Om produsenten

Bisol Desiderio et Figli en av de eldste vinproduserende familiene fra Veneto, med historie tilbake til midten av 1500- tallet. I dag drives vinhuset av brødrene Antonio og Eliseo sammen med deres respektive sønner: Gianluca og Desiderio, Claudio og Alberto. Familien har 125 hektar med vinmark innenfor DOC grensene i Valdobbiadene og Treviso fordelt på 35 godt plasserte vinmarker. Flaggskipet er hele 3 hektar vinmark i de berømte Cartizze markene. Bisol Desiderio regnes som en av de aller beste produsentene av Prosecco DOC. De jobber med en overbevisning om at god Prosecco DOC blir til i vinmarken.

(Kilde: Autentico)

Bisol Crede Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut 2017. Italia, Veneto. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Druene er Glera 85%, Pinot Bianco 10%, Verdiso 5%. Fin lysegul farge. Flotte, små bobler. En god duft av grønne epler, sitrus og en liten floral duft. Smaken er frisk og fruktig med en god munnfølelse. Lever opp til duften med epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint til kos og bær. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.