Det var i 1995 at Carlos Lucas far kjøpte Quinta do Ribeiro Santo i Portugisiske  Carregal do Sal. Sentralt i Dão.

Det første han gjorde var å renovere hus og kjeller. Ikke minst så plantet han nye vinstokker med lokale druer på hele eiendommen. Og endelig, i år 2000 kom den første vinen fra Quinta do Ribeiro Santo.

2011 overtok Carlos Lucas og dannet Magnum – Carlos Lucas Vinhos. Før det hadde han utdannet seg som ønolog fra Montpellier SupAgro. Erfaringen skaffet han seg erfaring i Douro, Alentejo og Bairrada i Portugal har han laget vin i Piemonte, Vale de S. Francisco og Priorat. Og sakte men sikkert, skaffet han seg en solid posisjon i den portugisiske vinbransjen og 2014 ble Magnum Vinhos i 2014 tildelt prisen som «Årets beste bonde» av Landbruksdepartementet i Portugal. Og fortsatt jakter Carlos Lucas det autentiske og sublime i regionen.

Pinha Ribeiro Santo 2020. Portugal, Dão, Øvrige. Pris kr. 137,90 Poeng: 84/100 Importør: Fine Brands AS.

De klassiske og lokale druene Alfrocheiro Preto 35%, Tinta Roriz 30%, Touriga Nacional 35%. Mørkerød med et blått skjær. Dufter av mørke bær, bringebær med fint hint av urter. Rund, med god fylde på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær. Bra balansert. Bra med tannin. God, litt tørr ettersmak. Passer bra til kraftige pastaretter. Mye vin for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.