Betty Brown og tre til.

Det er Stavanger bryggeriet Lervig som står bak den første ølen av dagens anmeldelser.

Betty Brown Ale, med en alkoholprosent på 4,7. Altså, et av de utskjelte ”butikkølene” blant de selvutnevnte ekspertene, men et glimrende øl for oss andre. Ølet har fin, mørkebrun farge, en flott duft av malt og en rund, veldig bra balansert smak av malt og humle. En spennende øl, med en flott friskhet.

Den andre ølen jeg testet i går, var Nøgne Ø sin Brown Ale. Den har en nesten mokkabrun farge, et fint, om enn litt for lite, skum. En deilig duft av malt og barndommens ”Smørbukk”. Smaker behagelig av malt og noe Unknown-1ubestemmelig som minner en smule om kaffe?

Uansett, dette her kan bli en av favorittene og er en løp og kjøp øl.

En tredje øl som verdt å prøve, er ”Old Golden Hen” fra det engelske bryggeriet Morland. En bitter med mye smak og duft av malt. Har en flott gylden farge med et vakkert, hvitt skum. Alkoholprosenten er på 4,1 prosent. Er det en butikk i nærheten av deg som fører denne ølen, ta med deg en flaske og nyt den.

Dagens siste øl, er for folk som lider av glutenallergi og trenger et glutenfritt øl. Neumarkter Lammsbräu Glutenfrei er et sådann. Hva skal man si? Den smaker som en litt kjedelig alminnelig pils, og den er da også brygget på vanlig byggmalt, hvor glutenet er fjernet gjennom en spesiell prosess. Ølet har en fin lys farge og et moderat, hvitt skum. Hvis du ikke er glutenallergiker så er det ikke en øl som bør satses for mye penger på, da smaken er rett og slett kjedelig.Unknown-3

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.