En dessert for øl-elskere som også er glad i det søte.

For mange år siden fikk jeg smake Bayersk krem med bokkøl. Og det var en fantastisk opplevelse. Forleden dag fant jeg en oppskrift på hjemmesiden til et østerriksk bryggeri som har latt meg bruke både oppskrift og bilde.

Bayersk krem med bokkøl.

Til fire personer.

 • 1 dl melk
  1 dl Bokkøl
  1/2 Vaniljestang, Skrapes.
  2 stk. eggeplommer
  3 ss sukker
  6 g Gelatinplater
  2 dl kremfløte.

Om ikke dette er en kaloribombe. så vet ikke jeg. Uansett, Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Rør eggeplommene med noe av melka, glatt. Koke øl, resten av melken, sukker og vaniljestangen. Så er det bare å helle den varme væsken i en tynn stråle ned i eggeblandingen mens du rører lett. Når du har helt over hele greia, så hell det tilbake i kjelen og varme den opp til maks. 80 ° C og moroa har blitt litt tykkere, men pass på at den ikke blir for tjukk. Press ut alt vannet av gelatinen og bland den ned i massen. Så er det bare å sile hele greia og la den kjøle av.

Når massen har blitt kald, så pisk kremen stiv. Ta en 1/4 og pisk den kraftig inn i massen. Resten vender du forsiktig i. Så er det bare å fylle opp fire glass med kremen og la den kjøle ned i kjøleskapet. Det tar en sånn cirka to timer.

Rett før servering, så kan du pynte den med mynteblader, frukt eller bær. Alt beroende på hva du liker.

Juks.

Det finnes også en juksevariant. Lag en pose vaniljepudding og som væske bruker du halvparten melk og bokkøl. La den kjøle ned og vend inn kremen. Fyll en sprøytepose og fyll opp glassene. Pynt og server.
Denne varianten er selvfølgelig juks.

Godt Drikkes drikkeforslag.

Bokkøl. Mer er det ikke å si om den saken.

Kilde og foto: Mohrenbrauerei

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.