Godt Drikke er en samfunnsfare. Ja, ikke Godt Drikke alene, men alle aviser som holder seg med en vinskribent.

Senterpartiet og KrF ble forrige dagen enige om et vedtak i Stortinget som vil avgrense de mange vinspaltene i avisene.

«Men for alkoholholdig drikk er det utviklet en praksis der en omtaler alkoholholdig drikke på redaksjonell plass, og der en ukentlig trykker bilder, terningkast og pris av alkoholholdige varer, og særlig før høytider eller ferier, der en vet at forbruket er stort. Disse medlemmer mener at slik produktinformasjon fungerer som skjult reklame, og er med på å fremme en alkoholkultur der alkoholbruk forherliges.Disse medlemmer mener det er
stort behov for å vurdere en tydeligere grenseoppgang mellom produktinformasjon og reklameforbud.
På denne bakgrunn fremmes følgende forslag:
«Stortinget ber regjeringen gjennomgå reklameregelverket for å sikre et tydelig grensesnitt mel- lom reklameforbudet og produktinformasjon og sikre mer hensiktsmessige reaksjonsalternativer ved brudd på regelverket»

Hei hopp som det går.

«De bruker reklamens virkemidler.» Det er altså, ifølge KrF, «bilder, beste kjøp, terningkast og så videre». Så pass på godt folk Når en sportsjournalist gir en fotballspiller terningkast seks etter en fotballkamp, så er det reklamens virkemidler som trer i kraft og jeg tør ikke tenke på hva som skjer med den stakkars befolkningen om det havner et bilde ved siden av spilleren.

Og alt er basert på en undersøkelse fra 2008. Noe som ifølge undersøkelsen fra den gangen tilsvarer «seks avissider i uka.» Et øyeblikk følte jeg meg lettet. Dette gjelder jo ikke nettaviser eller blogger eller andre sånne uhumskheter. Dette er bare for de trykte mediene? Gjelder det også diverse øl-bøker, vin-bøker og kokebøker som omtaler øl og vin?

Uansett hvem det gjelder, så finner jeg det litt underlig at hva som skal stå i diverse aviser, nettaviser blogger osv. skal detaljstyres fra Stortinget. Hvilke andre saker er så «viktige» at man skal begrense ytringsfriheten? Negativ omtale av tåpelige forslagsstillere på Stortinget?

Bryggeriforeningen.

Bryggeri- og Drikkevareforeningen har i dag en massemønstring av sine medlemer i Tromsø. På agendaen står blant annet tillatelse for bryggeriene å bruke sin egen logo samt informere om produktene sine på sine egne hjemmesider. En naturlig sak, skulle man tro, men ikke i følge Senterpartiet og KrF.

Hele innstillingen kan du lese her.

Kilde: Dagsavisen, Innstilling til Stortinget fra helse- og omsorgskomiteen Dokument 8:88 S (2014–2015)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.