Det er to ting man skal ta seriøst i Tyskland. Øl og fotball. Og bommer man på en av disse tingene, blir det et voldsomt spetakkel. Iallfall i Bayern.  Da hjelper det lite om du er trener i FC Bayern og heter Josep Guardiola.

Man kan være uenig i hvilken type øl man skal drikke, uten å bli kastet ut av det gode selskap. Uansett om man er tilhenger av Pils, venner av Kölsch, propaganderer for Alt, er fan av Bockbier, Dunklen, Hellen eller hveteøl.  Alt dette er akseptabelt. Men, gjør man som Josep Guardiola gjorde under Oktoberfesten i München og hevder at tyskerne ikke eier kultur for at de drikker øl av Maßkrüge, altså en liters glass, ja da tigger man om bråk. De siste ukene er det blitt brukt spaltemeter på å skjelle ut spanjolen og til og med styret i FC-Bayern har vært ute og forklart at Guardiola hadde blitt misforstått. Han hadde bare ment å si, at han  selv foretrekker glass i størrelsen 0.2, ellers blir ølet varmt før man har drukket det.

Jeg vet ikke om Josep Guardiola fortsatt sitter trygt på trenerstolen i FC Bayern etter bråket om øl og ølglass. Han har foreløpig ikke forlenget kontrakten med klubben for 2016.

Kilde: Spiegel.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.